Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Γύρισε το ματς αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες στην πρεμιέρα με 44-45

Ιστορική μέρα ήταν αυτή του περασμένου Σαββάτου για το νεοσύστατο σύλλογο του ΑΣ Απόλλωνα Τρίπολης που έδωσε το πρώτο ματς της ιστορίας του στα πλαίσια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της γ’ τοπικής κατηγορίας μπάσκετ. Ένα παιχνίδι που ουσιαστικά είχε δύο διαφορετικά «πρόσωπα» για τους «Αρκάδες». Ένα κακό στο πρώτο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου βρέθηκε κάποια στιγμή πίσω στο σκορ ακόμη και με δεκαπέντε πόντους διαφορά και ένα καλό στην επανάληψη και κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο ανατρέποντας διαφορά δεκατριών πόντων και φέρνοντας το ματς στα ίσα στα τελευταία δευτερόλεπτα. Η απόδοση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο και η απόφαση των διαιτητών στο τέλος με υπόδειξη φάουλ που ήταν παρατραβηγμένο προβλημάτισε τους ανθρώπους του Απόλλωνα. Το γεγονός όμως ότι το ματς γύρισε με εξαιρετική απόδοση στην άμυνα και τις καλές επιλογές στην επίθεση στο φινάλε αφήνουν υποσχέσεις για ακόμη καλύτερες εμφανίσεις στη συνέχεια.

Κοντά οι δύο ομάδες στο α’ δεκάλεπτα…
Το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να ξεκινούν επιφυλακτικές φανερά επηρεασμένες από την πρεμιέρα. Επιθετικά και οι δύο πλευρές δεν απέφυγαν τα πολλά λάθη (ιδίως οι παίκτες του Απόλλωνα), αλλά και τα πολλά άστοχα σουτ. Το προβάδισμα πήρε ο Κροκεατικός στο ξεκίνημα με 0-4, αλλά γρήγορα ο Απόλλωνας ανέτρεψε την κατάσταση περνώντας μπροστά με 7-4. Κάπου εκεί η ισορροπία στο ματς ήταν δεδομένη και οι δύο ομάδες έφτασαν μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου στο 9-11.
Σ’ αυτό το διάστημα οι «γηπεδούχοι» θα μπορούν να ήταν μπροστά στο σκορ, αλλά τα αβίαστα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας έδινε επιπλέον επιθέσεις στους παίκτες του Κροκεατικού. Επιπλέον η αστοχία σε εύκολες προσπάθειες δυσχέρανε την κατάσταση.

Κακές επιλογές και σαφές προβάδισμα Κροκεών…
Στη διάρκεια του β’ δεκαλέπτου οι παίκτες του Γιάννη Παπαχαραλάμπους δεν κατάφεραν να βελτιωθούν ιδιαίτερα, αφού η αστοχία συνεχίστηκε χωρίς ιδιαίτερα καλές επιλογές, ενώ τα λάθη δεν μειώθηκαν ιδιαίτερα. Η ομάδα των Κροκεών περισσσότερο συγκεντρωμένη στην επίθεση κατάφερε να βρει λύσεις με κάποια σουτ από μέση και μακρινή απόσταση καταφέρνοντας να ξεφύγει στο σκορ. Κακή η άμυνα για τον Απόλλων σ’ αυτό το διάστημα που δεν πήγαιναν έγκαιρα στους παίκτες που σούταραν, ενώ αρκετά ήταν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Η διαφορά κάποια στιγμή έφτασε στο -6 (9-15), όπως και με το επί μέρους σερί 0-8 που έκανε το σκορ 11-26 (στα 00’49 πριν το τέλος του ημιχρόνου).

Ισορροπία στο πρώτο μισό της επανάληψης…
Το προβάδισμα κατάφεραν να κρατήσουν οι Κροκεές και στη διάρκεια του γ’ δεκαλέπτου αλλά με την απόδοση των παικτών του Απόλλωνα να είναι καλύτερη από αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Η άμυνα ζώνης ωστόσο συνέχισε να παρουσιάζει αδυναμίες με τα ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια που είχαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν οι Λάκωνες, αλλά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ που δεν επέτρεψαν στον σύλλογο της Τρίπολης να μειώσει το σκορ. Έτσι με τη συμπλήρωση 30 λεπτών το σκορ ήταν στο 25-38.

Εντυπωσιακή ανατροπή του ματς από τον Απόλλων…
Στο φινάλε όμως και συγκεκριμένο στο τελευταίο δεκάλεπτο οι παίκτες του Γιάννη Παπαχαραλάμπους μπήκαν αποφασισμένοι και με το αγωνιστικό πρόσωπο που η ομάδα έχει δείξει το τελευταίο διάστημα τόσο στις προπονήσεις, όσο και στα φιλικά. Από άμυνα ζώνης ο Απόλλωνας γύρισε σε “man to man” και η κατάσταση άρχισε να ανατρέπεται θεαματικά. Ο Απόλλωνας αποφασιστικός στα ριμπάουντ, σαφώς πιο δυνατός στην προσωπική άμυνα, «εγκλώβισε» όλες τις επιθετικές επιλογές των παικτών του Κροκεατικού. Το 28-38 έγινε 42-42 και το ματς στα τελευταία λεπτά πήρε πραγματικά «φωτιά».

Τα τελευταία δευτερόλεπτα του ματς…
44’’2: Φάουλ του Λέλε στον Γορανίτη που ευστοχεί και στις δύο βολές κάνοντας το 42-44.
32’’7: Χαμένο τρίποντο του Καρμιράντζου και επίθεση για τον Κροκεατικό.
20’’2: Φάουλ πάνω στον Κέκερη που εκτελεί δύο βολές και τις χάνει και τις δύο. Στην εξέλιξη της φάσης επιθετικό ριμπάουντ του Καράντζαλη που κάνει βήματα.
06’’1: Κερδισμένο φάουλ του Γιαννουλόπουλου που εκτελεί δύο βολές και ευστοχεί ισοφαρίζοντας σε 44-44.
01’’4: Γρήγορη επίθεση από τον Βενολιά, με τον κ. Δούβρη να «βλέπει» φάουλ από τον Γιαννουλόπουλο, στέλνοντας τον παίκτη των Κροκεών στη γραμμή τον βολών. Ευστοχεί στην πρώτη και διαμορφώνει το τελικό 44-45.

Παράπονα Απόλλωνα για την τελευταία φάση…
Σίγουρα η ομάδα του Απόλλωνα στη διάρκεια των τριάντα πρώτων λεπτών μπορεί να μην ήταν καλύτερη, αλλά μετά την εντυπωσιακή ανατροπή στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι άνθρωποι του συλλόγου δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να χαθεί το ματς από υπόδειξη φάουλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης από τον πρώτο διαιτητή της αναμέτρησης κ. Δούβρη. Οι ιθύνοντες του συλλόγου ισχυρίζονται μετά από ανάλυση και του βίντεο της αναμέτρησης, ότι στη συγκεκριμένη φάση δεν υπάρχει καμία αντικανονική επαφή, με τον παίκτη του συλλόγου, Γιαννουλόπουλο να σηκώνει τα χέρια και να αφήνει το σώμα του προς τα πίσω στην προσπάθεια του να αποφύγει κάθε περίπτωση φάουλ. Σε κάθε διαφορετική περίπτωση το ματς θα πήγαινε στην παράταση.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-11 (Α’), 17-26 (Β’), 25-38 (Γ’), 44-45 (Δ’).
ΛΑΘΗ: 8-4 (Α’), 6-4 (Β’), 5-4 (Γ’), 3-4 (Δ’).
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παπαχαραλάμπους): Γιαννουλόπουλος 16 (4/9τρ, 5ρ, 3λ), Καρμιράντζος 5(1), Τσαρουχάς Στ., Κατεγιάννης, Λέλες 2 (3κλ, 3λ), Τσουγκ/νης 9 (4/5δ, 18ρ, 2τ, 1κλ, 5λ), Ζευκιλής 7 (5ρ, 2λ), Χαραλαμπόπουλος Ν., 5 (2/5δ, 4ρ, 1τ, 4λ), Γεωργακάκος, Χαραλαμπόπουλος.
ΚΡΟΚΕΑΤΙΚΟΣ: Σμπυράκος, Γορανίτης 8, Βενολιάς 9(1), Νικολούδης, Κέκερης 17(3), Θεοδοσάκος, Ιατρίδης 7(1), Τσολομύτης 2, Παρθύμος, Καράντζαλης 2.

Δεν υπάρχουν σχόλια: