Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Έκτος στόχων με ήττα στην παράταση

Η αναμέτρηση της ομάδα της Τρίπολης με αντίπαλο την ομάδα των Κροκέων την περασμένη Κυριακή στο κλειστό του Βλαχιώτη ήταν ουσιαστικό το πιο κρίσιμο ματς φέτος για τον Απόλλωνα Τρίπολης, αφού η νίκη αποτελούσε «μονόδρομο» στην προσπάθεια για κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου που θα επέτρεπε στο σύλλογο της Τρίπολης να διεκδικήσει μια θέση στην επόμενη φάση με στόχο την άνοδο στην β’ τοπική κατηγορία.
Τελικά ύστερα από ένα δυνατό παιχνίδι, ενδιαφέρον στην εξέλιξη του μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο που σημειωτέον κρίθηκε στην παράταση και στο τελευταίο δευτερόλεπτο νικητές ήταν οι «γηπεδούχοι» που ουσιαστικά στέρησαν τις όποιες ελπίδες για άνοδο στον νέο και φιλόδοξο σύλλογο της Αρκαδίας.

Ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια…
Η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκεια της με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται το προβάδισμα σε διάφορα χρονικά σημεία της αναμέτρησης. Πάντως παρά το γεγονός ότι ο Απόλλωνας είχε καταφέρει νε ελέγξει το ματς έχοντας το προβάδισμα στο μεγαλύτερο διάστημα της κανονικής διάρκειας με 11-14 στο τέλος του α’ ημιχρόνου, 26-31 στο ημίχρονο, 42-45 στο τέλος του γ’ δεκαλέπτου, δεν άντεξε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έχασε την ευκαιρία για κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνος. Ακόμη και στην τελευταίο φάση της κανονικής διάρκειας, μετά από επαναφορά ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να «κλέψει» τη νίκη όταν το σουτ από το «ζωγραφιστό» βρήκε δύο φορές στο στεφάνι και κατέληξε εκτός με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση.
Ακόμη και στη διάρκεια της πεντάλεπτης παράτασης ο Απόλλωνας βρέθηκε κοντά στη διεκδίκηση της νίκης, όμως στα τελευταία δευτερόλεπτα οι «Λάκωνες» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα και να φτάσουν στη νίκη, παρά το γεγονός ότι στην τελευταία επίθεση ο Αθανασιάδης δεν κατάφερε με ένα δύσκολο λεί-απ να ισοφαρίσει και να στείλει το ματς στη δεύτερη παράταση. Πρωταγωνιστής στην νίκη των Κροκεών ήταν αναμφισβήτητα ο Κέκερης που με 16 προσωπικούς του πόντους στη διάρκεια του δ’ δεκαλέπτου και στην παράταση έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Η «μάχη» κρίθηκε και από την περιφέρεια…
Για ακόμη μία φορά ο Απόλλωνας δεν κατάφερε να περιορίσει τα επιθετικά ατού των Κροκεών από την περιφέρεια, αφού οι «γηπεδούχοι» κατάφεραν και βρήκαν αμαρκάριστα σουτ και ευστόχησαν σε συνολικά οκτώ σουτ τριών πόντων. Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας δεν βρήκε λύσεις από τη γραμμή των 6,25μ., αφού ευστόχησε μόνο σε ένα τρίποντο. Το παιχνίδι κρίθηκε πάντως στη λεπτομέρειες αλλά ο Απόλλωνας βάσει της εικόνας της αναμέτρησης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία να κατακτήσει το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνος στο φετινό πρωτάθλημα.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιότσιος - Παντελής
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 11-14 (Α’), 26-31 (Β’), 42-45 (Γ’), 75-73 (Δ’)
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ (Βενολιάς): Σμπυράκος 10(1), Λέκας, Γορανίτης 5(1), Βενολιάς 8, Νικολούδης, Κέκερης 25(2), Θεοδοσάκος 2, Ιατρίδης 18(4), Τσολομύτης 6, Νικολούδης, Πλατανάς.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παπαχαραλάμπους): Γιαννουλόπουλος 2, Καρμιράντζος 3, Συρεγγελάς-Αθανασιάδης 13, Κατεγιάννης, Λέλες 6, Αγρότης 12(1), Τσουγκριάνης 26, Ζευκιλής 2, Χαραλαμπόπουλος 9.

Δεν υπάρχουν σχόλια: