Πέμπτη, 21 Μαΐου 2009

Με ήττα στα τελευταία δευτερόλεπτα «έκλεισε» η χρονιά

Πρώτη χρονιά αποτέλεσε αγωνιστικά η φετινή για τον Απόλλωνα Τρίπολης. Ένα σύλλογο που ξεκίνησε από το «μηδέν» το περασμένο Καλοκαίρι, με σκοπό να διατηρηθεί στο προσκήνιο του τοπικού μπάσκετ τα επόμενα χρόνια. Στόχος της ομάδας φέτος ήταν η άνοδος στην Β’ τοπική κατηγορία, ωστόσο αφ ενός η αγωνιστική απειρία αυτής της ομάδας στην πρώτη χρονιά της και αφ’ ετέρου η απώλεια των προθεσμιών σε επίπεδο μετεγγραφών με αποδέσμευση το περασμένο Καλοκαίρι που δεν επέτρεψε να γίνουν κάποιες ουσιαστικές προσθήκες παικτών στην ομάδα δεν βοήθησαν στην επίτευξη του στόχου.
Φέτος ο στόχος μπορεί να μην επετεύχθη, όμως η πρώτη χρονιά αποτέλεσε ένα διάστημα σημαντικών αγωνιστικών εμπειριών που αναμένεται να βοηθήσει το σύλλογο σημαντικά στο μέλλον. Το ματς της τελευταίας αγωνιστικής λοιπόν, αυτής της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος αποτέλεσε μια ακόμη αγωνιστική εμπειρία, από τη στιγμή που δεν υπήρχε κανένα βαθμολογικό κίνητρο για τους «γηπεδούχους». Αυτό όμως δεν σήμαινε ότι ο Απόλλωνας θα κατέβαινε εντελώς αδιάφορος σ’ αυτό το ματς, αφού η κατάκτηση ενός ακόμη ροζ φύλλου αγώνος αποτελούσε κίνητρο, κυρίως για λόγους γοήτρου.

Σταθερό προβάδισμα στο ξεκίνημα…
Παρά τα λάθη και η νευρικότητα χωρίς ουσιαστικά λόγο από τους παίκτες και των δύο ομάδων στο ξεκίνημα ο Απόλλωνας κατάφερε να ξεκινήσει καλύτερα το ματς έχοντας καταφέρει να πάρει ένα μικρό προβάδισμα το οποίο μάλιστα κατάφερε να διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Σ’ αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι η ομάδα της Ολυμπιάδας ξεκίνησε με αρκετά λάθη που δεν της έδιναν τη δυνατότητα να γίνει πιο απειλητική σ’ αυτό το διάστημα. Τρία λεπτά μετά την έναρξη του ματς το σκορ ήταν 6-2, ενώ με το τέλος της πρώτης περιόδου το σκορ είχε διαμορφωθεί στο 13-6.

Ισορρόπηση του ματς στη συνέχεια…
Στη διάρκεια όμως της δεύτερης περιόδου οι «φιλοξενούμενοι» κατάφεραν να συγκεντρωθούν περισσότερο στην αναμέτρηση, μειώνοντας αισθητά τα λάθη της πρώτης περιόδου. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η ομάδα του Δαφνίου να ισορροπήσει το ματς και να πιάσει στο σκορ τους «γηπεδούχους». Από τα μισά του β’ δεκαλέπτου οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν το προβάδισμα στο σκορ. Στα 11’25 ο Απόλλωνας ήταν μπροστά στο σκορ με 15-11, για να δώσει το προβάδισμα στην Ολυμπιάδα με 20-25 στα 02’10 πριν το ημίχρονο, με την ανάπαυλα να βρίσκει τις δύο ομάδες σχεδόν στα ίσα (23-25).

Ντέρμπι στην επανάληψη…
Αυτή η εικόνα της εναλλαγής στο προβάδισμα συνεχίστηκε σε όλη τη διάρκεια της επανάληψης. Βασικός χαρακτηριστικό στο παιχνίδι των «γηπεδούχων» ήταν η νευρικότητα που δημιουργούσε λάθος επιλογές στην επίθεση και πολλές άστοχες επιθέσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Απόλλωνας κατάφερε να επιχειρήσει 79 επιθέσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης έναντι 55 των φιλοξενουμένων (24 περισσότερες), ωστόσο τα ποσοστά των παικτών του Γιάννη Παπαχαραλάμπους ήταν πολύ πιο χαμηλά σε όλες τις κατηγορίες σε σχέση με αυτά της Ολυμπιάδας. Συγκεκριμένα 5/14 βολές (35,7%), 19/54 δίποντα (35,2%), 3/25 τρίποντα (12%) είχαν οι «γηπεδούχοι», έναντι 10/17 βολές (58,8%), 17/40 δίποντα (42,5%), 3/15 τρίποντα (20%) των «φιλοξενουμένων». Έτσι χωρίς να είναι συγκριτικά καλύτερη η ομάδα του Δαφνίου κατάφερε έστω και στις λεπτομέρειες, εξαιτίας των καλύτερων ποσοστών ευστοχίας να φύγει από την Τρίπολη με το έκτο ροζ φύλλο αγώνος σε ισάριθμα ματς στη διάρκεια της α’ φάσης του πρωταθλήματος της Γ’ τοπικής κατηγορίας.
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαμπάς – Καρούλης
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-6 (Α’), 23-25 (Β’), 41-41 (Γ’), 52-53 (Δ’)
ΛΑΘΗ: 4-9 (Α’), 6-1 (Β’), 6-1 (Γ’), 2-5 (Δ’)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιαννης Παπαχαραλάμπους): Τσαρουχάς Τρ. 1 (2κλ), Γιαννουλόπουλος 4 (2/6δ, 0/3τρ, 2κλ), Καρμιράντζος 7 (2/3δ, 1/7τρ, 5ρ, 3λ), Συρεγγελας-Αθανασιάδης 12 (2/2β, 2/3δ, 1/7τρ), Κατεγιάννης, Λέλες 6 (3/9δ, 6ρ, 4κλ, 3λ), Τσουγκριάνης 12 (0/6β, 6/19δ, 20ρ, 5κλ, 1κ, 1λ), Ζευκιλής 3 (1/5δ, 0/4τρ, 5λ), Γεωργακάκος 7 (3/8δ, 5ρ), Χαραλαμπόπουλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ (Γιάννης Κατσούλης): Παναγιωταράκος 12, Κουτράκος 2, Νικολόπουλος 3(1), Νταλιάνης 7, Ασημακόπουλος 4, Χριστοφυλάκης 10, Κουτσοβασίλης 16(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια: