Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Φιλική νίκη με τους παίδες της Άμιλλας

Ακόμη ένα φιλικό προετοιμασίας έδωσε ο Απόλλωνας Τρίπολης το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης. Αυτή τη φορά αντίπαλος ήταν η παιδική ομάδα της Άμιλλας Τρίπολης, η οποία τη φετινή χρονιά πραγματοποιεί μία ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία στο παιδικό πρωτάθλημα, συνεχίζοντας προς την Β' φάση του θεσμού, ενώ διαθέτει αρκετά ταλαντούχους παίκτες που αρκετοί από αυτούς στελεχώνουν και την ανδρική ομάδα της Άμιλλας η οποία αγωνίζεται στην Α' τοπική κατηγορία.
Το φιλικό αυτό παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες της Πανδώρας Τασουλή επικράτησαν με το τελικό 83-45, πρωτεύουσα σημασία δόθηκε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση κυρίως απέναντι σε άμυνα ζώνης. Ο Απόλλωνας ξεκίνησε θετικό το ματς έχοντας το προβάδισμα από το ξεκίνημα (8-3, 12-5, 18-7), με τους παίκτες του Μιχάλη Βερβαινιώτη γρήγορα να γυρίζουν το ματς και να μειώνουν σε 18-15. Σε εκείνο το διάστημα ο Απόλλων  με ένα σερί 13-2 πήρε το προβάδισμα με 31-17. Στα μισά της αναμέτρησης η διαφορά ανέβηκε στους 20 πόντους (41-20), με τους "ερυθρόλευκους" να δίνουν σημασία στην άμυνα κυρίως.
Μετά το 51-33 η κούραση επηρέασε αρκετά τους νεαρούς παίκτες της Άμιλλας και αποτέλεσαν τον βασικό λόγο στον οποίο η διαφορά έφτασε πάνω από τους 30 πόντους, για να κλείσει το ματς στο τελικό 83-45. Ουσιαστικά συμπεράσματα δεν μπορούν να προκύψουν από αυτό το φιλικό για καμία από τις δύο ομάδες. Ωστόσο δοκιμάστηκαν αρκετά σχήματα και τακτικές, γεγονός σημαντικό εν όψει των προσεχών αγωνιστικών υποχρεώσεων και των δύο ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: