Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Με το δεξί η πρεμιέρα

Πρεμιέρα για το πρωτάθλημα της γ’ τοπικής κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, είχαμε το Σάββατο στο Βλαχιώτη, με την ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης να ταξιδεύει μέχρι το γειτονικό νομό με στόχο το θετικό αποτέλεσμα, απέναντι στην ομάδα του Α.Ο.Κροκεών. Η Αρκαδική ομάδα που έχει στόχο φέτος στο πρωτάθλημα μία καλή αγωνιστική παρουσία ήθελε το θετικό αποτέλεσμα στο κλειστό γυμναστήριο του Βλαχιώτη και το κατάφερε με το παραπάνω επικρατώντας με το τελικό 60-85. Αποτέλεσμα που αναμφισβήτητα κρίνεται θετικό στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος για τους «ερυθρόλευκους» από ψυχολογικής κυρίως πλευράς.
Αναλυτικότερα η ομάδα του Απόλλωνα ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι καταφέρνοντας από το πρώτα λεπτά να αποσπάσει μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά στο σκορ, με συγκέντρωση στην άμυνα και παρά το νευρικό ξεκίνημα στην επίθεση. Η αντίδραση πάντως ήρθε προσωρινά από τους «γηπεδούχους» που κατάφεραν να ρίξουν τη διαφορά στον πόντο στην εκπνοή του α’ δεκαλέπτου (16-17). Η υπομονή στην επίθεση και η σοβαρότητα στην άμυνα στη συνέχεια επέτρεψαν στον Απόλλωνα Τρίπολης να ανοίξουν εκ νέου τη διαφορά στη διάρκεια του β’ δεκαλέπτου με τις λύσεις από την περιφέρεια με κάποια εύστοχα τρίποντα. Αποτέλεσμα της εικόνας της αναμέτρησης ήταν το ματς να ξεφύγει υπέρ των Αρκάδων που κατάφεραν με το τέλος του ημιχρόνου να δημιουργήσουν προβάδισμα 17 πόντων (28-45), το οποίο κρινόταν σημαντικό για την εξέλιξη της σημαντικής αναμέτρησης.
Στην επανάληψη οι «φιλοξενούμενοι» παρέμειναν σοβαροί αγωνιστικά και παρά τους συνεχόμενους πόντους του Γιώργου Βενολιά από μέση και μακρινή απόσταση όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τη σημαντική διαφορά στο σκορ, αλλά επιπλέον να την αυξήσουν αρχικά στο 30-57, χάρη στις αρκετά καλές επιθετικές προσπάθειες των «ερυθρόλευκων». Το γεγονός ότι η διαφορά κάποια στιγμή άγγιξε και τους 30 πόντους στα τελευταία λεπτά του γ’ δεκαλέπτου ήταν ένα στοιχείο που δεν επέτρεπε στο τελευταίο δεκάλεπτου να υπάρξει ανατροπή της κατάστασης. Η ομάδα της Τρίπολης διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και κατάφερε να φτάσει σε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη. Ο στόχος για τον Απόλλωνα ήταν η όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση πάνω στην οποία θα επιδιωκόταν το θετικό αποτέλεσμα, όπως κι έγινε, εν όψει της πολύ δύσκολης συνέχειας.

Πως πήγαν οι παίκτες του Απόλλωνα…
Αρκετά ικανοποιητική για πρώτο παιχνίδι ήταν η εικόνα των παικτών της Πανδώρας Τασουλή. Συγκεκριμένα τα playmaker της ομάδας κατάφεραν να οργανώσουν καλά το παιχνίδι της ομάδας τους παρά το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν να προσφέρουν ιδιαίτερα στον τομέα του σκοραρίσματος. Καλή η παρουσία των Αλεξόπουλου και Αλικάκου, με τον πρώτο να ξεκινάει καλά το ματς και να δίνει τη σκυτάλη στον δεύτερο στον τομέα του σκοραρίσματος σε κρίσιμα χρονικά σημεία της αναμέτρησης. Στους ψηλούς οι Σιάλαρης, Δημητρόπουλος, Αγρότης και Χαραλαμπόπουλος κατά διαστήματα βοήθησαν καταλυτικά μέσα στη ρακέτα σε επίθεση και άμυνα και μάλιστα με πολύ καλές συνεργασίες με τους περιφερειακούς παίκτες. Γενικότερα όμως ο Απόλλωνα βρήκε σε καλή μέρα τους παίκτες του στη επίθεση αλλά και κατά διαστήματα στην άμυνα.
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 60-85
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-17 (Α’), 28-45 (Β’), 42-65 (Γ’), 60-85 (Δ’)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιότσιος – Βασιλόπουλος
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ (Παρδήμος): Σπυράκος, Νικολούδης, Κόκκορης Ηλ., Γορανίτης, Σμπυράκος, Κέκερης 14, Κόκκορης Δ. 15(1), Θεοδοσάκος 4, Βενολιάς 20(4), Οικονομάκος 4, Λέκκας 3(1), Καράνζαλης.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή Π.): Καρμιράντζος 1 (3ρ, 3κλ, 4ασ), Αλεξόπουλος 26 (3/4β, 7/10δ, 3/9τρ, 1ασ, 1κλ), Μάλλιος 1 (2ρ, 5ασ, 3λ), Αθανασιάδης (3ασ, 2κλ, 2λ), Κατεγιάννης, Δελής Δ, Αλικάκος 25 (5/7β, 10/13δ, 3ρ, 3ασ, 5κλ, 1κ), Δημητρόπουλος 9 (2/2β, 2/2δ, 1/2τρ, 4ρ, 2ασ, 1κλ), Σιάλαρης 10 (5/8δ, 7ρ, 3κλ, 1ασ), Χαραλαμπόπουλος 9 (3/5δ, 1/2τρ, 3ρ, 2κ, 2λ), Τσαρουχάς Στ., Αγρότης 4 (2/2δ, 4ρ, 3κλ, 1κ, 1λ).

Νίκη αλλά και χαμηλοί τόνοι…
Οι παίκτες του Απόλλωνα γνωρίζουν βέβαια ότι το πρωτάθλημα είναι δύσκολο, καθώς ο στόχος της κατάκτησης της πρώτης θέσης του ομίλου δεν είναι καθόλου εύκολος. Η νίκη σίγουρα μπορεί να προσέφερε ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ, ωστόσο οι τόνοι διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα μετά το τέλος της αναμέτρησης, αφού τόσο το ματς της επόμενης αγωνιστικής είναι δύσκολο (το Νεοχώρι επικράτησε στο πρόσφατο φιλικό του Απόλλωνα), ενώ ακόμη πιο δύσκολο θεωρείται το ματς με τους Δρομείς σε δύο εβδομάδες από σήμερα. Οι πάντες αναγνωρίζουν το θετικό ξεκίνημα απέναντί σε μία ομάδα κατώτερη του αναμενομένου, αλλά βλέπουν πλέον το πολύ απαιτητικό ματς της ερχόμενης Κυριακής με τον Α.Ο.Νεοχωρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: