Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Δεύτερο ροζ φύλλο αγώνος για τον Απόλλωνα

Ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της γ’ κατηγορίας μπάσκετ την περασμένη Κυριακή το βράδυ στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, ανάμεσα στην ομάδα του Απόλλωνα Τρίπολης και του ΑΟ Νεοχωρίου. Η αναμέτρηση που ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα στην εξέλιξη είχε ως βασικό χαρακτηριστικό τις δυνατές «μονομαχίες» και από τις δύο πλευρές, αλλά και το πάθος που έδειξαν οι παίκτες και των δύο ομάδων σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η παρουσία του κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο ήταν για ακόμη μία φορά πραγματικά εντυπωσιακή για τα δεδομένα της γ’ κατηγορίας, καθώς και σ’ αυτή την αναμέτρηση ο κόσμος που βρέθηκε στο κλειστό γυμναστήριο ξεπέρασε τα 300 άτομα, κάτι που φάνηκε από την παρουσία κόσμου τόσο στην κάτω ως και στην πάνω κερκίδα του γηπέδου. Ο Απόλλωνας παρά τα κενά στην άμυνά του κατάφερε να είναι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς πιο ουσιαστικός στην επίθεση, κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, παρά την έντονη πίεση των τυπικά «φιλοξενούμενων» και εν τέλει να φτάσει στη σημαντική νίκη με σκορ 77-54.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε αρκετά δυνατά και για τις δύο ομάδες. Από τα πρώτα λεπτά τόσο ο Απόλλωνας όσο και το Νεοχώρι έδειξαν ότι θέλουν τη νίκη και το θετικό αποτέλεσμα, κάτι που φάνηκε από την προσπάθεια και το πάθος των παικτών στην άμυνα. Γι’ αυτό και το σκορ της αναμέτρησης στη διάρκεια του α’ ημιχρόνου κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα (36-22). Το ξεκίνημα του ματς ήταν θετικό για την ομάδα του Νεοχωρίου που με καλές τελικές προσπάθειες βρέθηκε να προηγείται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με 5-10. Κάπου εκεί οι τυπικά «γηπεδούχοι» αντέδρασαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα λίγα λεπτά αργότερα. Σ’ αυτό το διάστημα σημαντική ήταν η συμβολή του Αλικάκου που με δύο εύστοχα σουτ τριών πόντων έβαλε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.
Στη συνέχεια ο Απόλλωνας ανέβασε την απόδοσή του στην επίθεση και κατάφερε να βρει ρυθμό. Κάπως έτσι βγήκαν κάποιες καλές φάσεις για τους παίκτες της Πανδώρας Τασουλή και σε συνδυασμό με τις άστοχες προσπάθειες των παικτών του Νεοχωρίου δημιουργήθηκε ένα μικρό σερί που επέτρεψε στον Απόλλωνα να δημιουργήσει μία μικρή αλλά σημαντική διαφορά της τάξεως των 11 πόντων (23-12). Αυτό το προβάδισμα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του α’ ημιχρόνου, χωρίς να αλλάζει κάτι σημαντικό στο ματς. Το 36-22 ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στην επανάληψη χωρίς να έχει κριθεί τίποτα στην αναμέτρηση οι παίκτες του Νεοχωρίου μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση στο ματς. Πίεσαν προσπάθησαν και κατάφεραν να κερδίσουν κάποιες άμυνες που πραγματοποίησαν, ωστόσο στην τελική προσπάθεια ήταν άστοχοι με αποτέλεσμα η διαφορά να μην μπορεί να μεταβληθεί σημαντικά. Ο Απόλλωνας με σημαντικές φάσεις τόσο από τους ψηλούς όσο και από τους περιφερειακούς και συγκεκριμένα με την επιθετική πολυφωνία του, κατάφερε να βρίσκει στόχο με το αντίπαλο καλάθι και να αυξάνει σταδιακά τη διαφορά, όχι όμως περισσότερα από τους 17-18 πόντους. Στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά τα πρώτα λεπτά όταν και το ματς φάνηκε ότι είχε κρίνει τον τελικό νικητή, ήρθαν και κάποιες γρήγορες επιθέσεις για τον Απόλλωνα που ήταν αυτές που έφτασαν τη διαφορά στα τελευταία λεπτά σε επίπεδο πάνω από τους 20 πόντους διαμορφώνοντας το τελικό (77-54).
Για την ομάδα του Νεοχωρίου όλα τα παιδιά προσπάθησαν αμυντικά, ενώ επιθετικά ο Αγγελάκος με 20(1) πόντους και ο Αποστολόπουλος με 13 ήταν οι βασικοί εκφραστές των επιθέσεων της ομάδας τους. Αν ο Μπατίτσας είχε βρεθεί σε καλύτερη μέρα θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ την ομάδα του στον επιθετικό τομέα. Για τους τυπικά «γηπεδούχους» ανεξάρτητα από τους πόντους των Αλεξόπουλου, Αλικάκου, Σιάλαρη και Αγρότη, έγινε πολύ καλή δουλειά σε επίθεση αλλά κυρίως σε άμυνα από όλους τους παίκτες. Είναι γεγονός ότι πολύ παίκτες σημείωσαν κρίσιμους πόντους σε πολύ σημαντικά χρονικά διαστήματα, όπως οι Σιάλαρης, Αθανασιάδης, Αλικάκος, Αγρότης και Σταυρόπουλος.
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ 77-54
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-12 (Α’), 36-22 (Β’), 53-38 (Γ’), 77-54 (Δ’)
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαμπάς - Κατσίχτης
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή Π.): Λέλες 2, Αλεξόπουλος 20 (6/9β, 4/7δ, 2/6τρ, 2ρ), Μάλλιος 3 (1/1τρ, 3ας, 3κλ, 1λ), Αθανασιάδης 7 (2/2δ, 1/2τρ, 4ρ, 3ας, 3κλ, 5λ), Κατεγιάννης, Καρμιράντζος 3 (2ρ, 1κλ, 2λ), Αλικάκος 11 (2/5τρ, 2ρ, 2ας, 6κλ, 2λ), Σιάλαρης 12 (4/6β, 4/5δ, 7ρ, 2ας, 1κλ, 1κ, 3λ), Δελής 2, Αγρότης 11 (1/1β, 5/5δ, 7ρ, 1κλ, 3κ, 2λ), Σταυρόπουλος 6 (3/7δ, 4ρ, 1ας, 1λ).
ΑΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Τζαβάρας): Κόλλιας 2, Ανδριανάκος, Μπατίτσας 2, Δρακόπουλος 3, Νάτσης 6, Αποστολόπουλος 13, Πετρόπουλος 7, Μπαφές, Ράδης 1, Αγγελάκος 20(1), Μανθάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: