Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση ΑΣ Απόλλωνα για αδυναμία συμμετοχής στο γυναικείο πρωτάθλημα

H διοίκηση του Α.Σ.Απόλωνας Τρίπολης προχώρησε σήμερα στην έκδοση ανακοίνωσης προς την ΕΚΑΣΚΝΕΝΟΠ όπου και γνωστοποιείται η αδυναμία συμμετοχής της γυναικείας ομάδας του Απόλλωνα, στο προσεχές τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης, λόγω της αδυναμίας να βρει ώρες προπόνησης για το τμήμα σε κάποια από τις αθλητικές εγκαταστάσεις που διαθέτει η Αρκαδική πρωτεύουσα. Επίσης η ανακοίνωση Κοινοποιείται προς διάφορεις Φορείς της τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε Υπηρεσίες της Β'βαθμιας Εκπ/σης, προς τα ΜΜΕ και κάθε ενδιαφερόμενο. Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει αναλυτικά ως εξής:


ΘΕΜΑ: Αδυναμία συμμετοχής στο γυναικείο πρωτάθλημα λόγω έλλειψης αθλητικού χώρου προπόνησης.
Ο Αθλητικός Σύλλογος Απόλλωνας Τρίπολης στην προσπάθεια που κάνει τους τελευταίους μήνες για ανάπτυξη του συλλόγου και τη δημιουργία νέων τμημάτων, μετά την ίδρυση του ανδρικού τμήματος το 2008, αποφάσισε το περασμένο Καλοκαίρι, να δημιουργήσει γυναικείο τμήμα για το οποίο σκοπός ήταν να αγωνιστεί κανονικά στο φετινό τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης. Είναι γεγονός ότι από το περασμένο Καλοκαίρι οι άνθρωποι του Απόλλωνα Τρίπολης ξεκίνησαν τη στελέχωση της γυναικείας ομάδας, έχοντας βρει και συμφωνήσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με συνολικά 7-8 αθλήτριες από την περιοχή. Κάποιες με εμπειρία στο χώρο του μπάσκετ και κάποιες άλλες λιγότερο έμπειρες αλλά ικανές να στελεχώσουν σε ικανοποιητικό βαθμό ένα νεοσύστατο τμήμα ενός συλλόγου. Είναι γεγονός ότι περί τα μέσα Οκτωβρίου ακολούθησε και η προσθήκη ακόμη δύο αθλητριών και πλέον ο δρόμος για την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας ήταν έτοιμη να ξεκινήσει, τη στιγμή μάλιστα που ο σύλλογός μας είχε καταθέσει και τη σχετική αίτηση συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα στην Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.
Το μόνο που απέμενε ήταν η αναζήτηση προπονητικών ωρών προκειμένου να μπορεί η γυναικεία ομάδα του τμήματός μας να προπονείται και με δεδομένο ότι οι ώρες προπόνησης της ανδρικής ομάδας δεν ξεπερνούν τις δύο ώρες και σαράντα λεπτά (2:40’) εβδομαδιαίως στο κλειστό γυμναστήριο του ΑΚΔ Τρίπολης (δύο φορές την εβδομάδα από μία ώρα και είκοσι λεπτά). Η «άκαρπη» όμως προσπάθεια αναζήτησης ωρών προπόνησης για τη γυναικεία ομάδα όσο περνούσε ο καιρός από τον περασμένο Νοέμβριο και ύστερα, άρχισε να αποτελεί σοβαρό θέμα για το σύλλογο. Συγκεκριμένα, ώρες προπόνησης ο ΑΣ Απόλλωνας Τρίπολης δεν μπορούσε να βρει, ούτε στο κλειστό γυμναστήριο του Αθλητικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, αλλά ούτε και στα κλειστά γυμναστήρια του 1ου και 2ου Γυμνασίου Τρίπολης (που διαθέτουν ένα υποτυπώδες αγωνιστικό χώρο, αλλά σίγουρα ικανό για να διευκολύνουν προπονητικά, το γυναικείο τμήμα του συλλόγου μας).
Όσα τηλέφωνα και αν πραγματοποιήσαμε, όσες εκκλήσεις και αν κάναμε στους υπεύθυνους του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης ή των γυμναστηρίων των αντίστοιχων γυμνασίων της πόλης μας, δεν ήταν τελικά δυνατό να εξασφαλιστούν ώρες για το γυναικείο τμήμα του ΑΣ Απόλλωνα, τη στιγμή που άλλοι κερδοσκοπικοί σύλλογοι άλλων αθλημάτων που κανονικά δραστηριοποιούνται σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, διαθέτουν πολλές ώρες εβδομαδιαίως για προπονήσεις. Το γυναικείο μας τμήμα από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα και στη διάρκεια όλης αυτής της προσπάθειας που καταβάλουν οι άνθρωποι της διοίκησης να εξασφαλίσουν ώρες, το μόνο που κατάφερε ήταν να προπονηθεί μόνο δύο φορές! Μία φορά στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου τον περασμένο Οκτώβριο και μετά από παραχώρηση της ώρας από την εφηβική ομάδα του Αρκαδικού και τον υπεύθυνο προπονητή του συγκεκριμένου τμήματος που δεν συγκεντρώθηκε για προπόνηση λόγω επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων και άλλη μία φορά στο κλειστό γυμναστήριο του ΑΚΔ Τρίπολης σε ώρα προπόνησης της ανδρικής ομάδας του συλλόγου μας, που ανέβαλε την προπόνηση για τις ανάγκες του γυναικείου τμήματος.
Ως εκ τούτου λοιπόν και μετά από όλα αυτά που αναφέρονται παραπάνω, η διοίκηση του Α.Σ. Απόλλωνα Τρίπολης βρίσκεται στη δύσκολη θέση να ανακοινώσει ότι λόγω έλλειψης χώρου προπόνησης του γυναικείου τμήματος του συλλόγου, δηλώνει αδυναμία συμμετοχής από το προσεχές Γυναικείο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π, καθώς γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει ομάδα σε επίσημο πρωτάθλημα που ουσιαστικά δεν έχει καταφέρει να συγκεντρωθεί στο παρκέ για προπόνηση περισσότερο από δύο φορές.
Πραγματικά δεν μας ήταν καθόλου εύκολο να προχωρήσουμε στην παρούσα ανακοίνωση και ακόμη περισσότερο δεν μας είναι καθόλου ευχάριστο να εκτεθούμε ενδεχομένως, απέναντι στο Δ.Σ. της Ένωσης στην οποία ανήκουμε, για το γεγονός ότι παρότι δηλώσαμε συμμετοχή σε Τοπικό πρωτάθλημα εκ των υστέρων αναγκαζόμαστε να δηλώσουμε αδυναμία συμμετοχής, για λόγους που δεν είναι δικής μας αρμοδιότητας και στο δικό μας χέρι να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν.
Λυπούμαστε πραγματικά που παρότι βρισκόμαστε στο 2011, ζούμε σε μία πόλη 40.000 και πλέον κατοίκων και προσπαθούμε παρά τους δύσκολους οικονομικά καιρούς να διατηρήσουμε το σωματείο μας αγωνιστικά ενεργό (δίνοντας την ευκαιρία στη νεολαία της περιοχής να έρθει και να ασχοληθεί ενεργά με τον αθλητισμό και το μπάσκετ), να μην μπορούμε να βρούμε δύο ώρες εβδομαδιαίως για προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας.
Πλέον βιώνουμε την υποβάθμιση του αθλητισμού γενικότερα και του μπάσκετ ειδικότερα από «πρώτο χέρι»! Η έλλειψη αθλητικών σωματείων που θα δώσει ευκαιρίες σε παιδιά να ασχοληθούν ενεργά με τον αθλητισμό γενικότερα και το μπάσκετ ειδικότερα, μοιράζει τη «θέση» της και στην έλλειψη αθλητικών υποδομών. Ζητάμε το αυτονόητο, που είναι η εξασφάλιση γηπέδων και αθλητικών χώρων για να δίνεται η ευκαιρία στο σύλλογο μας (όπως και σε άλλους συλλόγους της περιοχής) να προπονείται. Όσο και αν θέλουμε και όσο κι αν έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε τμήματα υποδομής, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε, όταν δεν υπάρχουν ούτε γήπεδα, ούτε αθλητικές εγκαταστάσεις, ούτε καν ελάχιστες προπονητικές ώρες διαθέσιμες.
Με τα σημερινά δεδομένα πολύ φοβούμαστε ότι στην Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή με τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, το τοπικό μπάσκετ «δεν χωράει» ή αν προτιμάτε καλύτερα «δεν αντέχει» άλλους μπασκετικούς συλλόγους. Κι όσο υφίσταται αυτή η «κατάσταση» τότε δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον ανάπτυξη του μπάσκετ και των σωματείων που δραστηριοποιούνται μ’ αυτό, στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης.
Ελπίζουμε τέλος όλοι οι αρμόδιοι φορείς να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους από ένα σοβαρό ζήτημα που έχει να κάνει με την έλλειψη αθλητικών χώρων στην περιοχή μας και που σε αρκετές περιπτώσεις δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το άθλημα στο οποίο δραστηριοποιείται ο σύλλογός μας. Απλά αυτή τη φορά έτυχε το πρόβλημα να πλήξει άσχημα το δικό μας σύλλογο, που συνεχίζει επί δυόμιση χρόνια να προσπαθεί να αναπτυχθεί και να δημιουργήσει δικές του ακαδημίες από τις μόλις δυόμιση ώρες που έχει στη διάθεσή του εβδομαδιαίως στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής.
Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δελής Δημήτρης

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αντωνόπουλος Ευάγγελος


Δεν υπάρχουν σχόλια: