Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Με ήττα 43-33 στην πρεμιέρα επί της Μάνης

Πρεμιέρα στην γ’ τοπική κατηγορία είχαμε την περασμένη Κυριακή και στον όμιλο Αρκαδίας-Λακωνίας με τον Απόλλωνα Τρίπολης να ταξιδεύει στην Αρεόπολη για να δώσει τον αγώνα της πρεμιέρας με τον τοπικό ΑΠΣ Μάνης. Όπως αναμενόταν από τους ανθρώπους της Αρκαδικής ομάδας το παιχνίδι κρίθηκε στη δύναμη και στο βαθμό προσαρμογής στις συνθήκες ενός ανοιχτού γηπέδου με έντονη ηλιοφάνεια και ζέστη. Ο Απόλλωνας δεν αποδείχθηκε ψύχραιμος και συγκεντρωμένος στην επίθεση σε κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, την ώρα που και τα πολλά χαμένα αμυντικά ριμπάουντ «στοίχησαν» καταλυτικά εις βάρος του.
Ο Απόλλωνας παρά τις αντιξοότητες ενός ανοιχτού γηπέδου κατάφερε να ξεκινήσει καλά το ματς και ευτύχησε να προηγηθεί με 2-6 με έξι συνεχόμενους πόντους του Αλεξόπουλου, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «γηπεδούχοι» σταδιακά κι ενώ το σκορ κυμαινόταν σε χαμηλά επίπεδα κατάφεραν να βρουν ρυθμό και με φανερά επιθετική άμυνα κυρίως κάτω από τα καλάθια κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να περάσουν μπροστά στο σκορ. Το τέλος του α’ δεκαλέπτου βρήκε τους «γηπεδούχους» προηγούμενους με 12-6.
Οι λύσεις από την περιφέρεια στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης δεν φαινόταν να αποτελεί ιδιαίτερα αποτελεσματική λύση και ο στόχος πλέον ήταν να διασπαστεί η αντίπαλη άμυνα με κοψίματα προς το καλάθι, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και τροφοδοσία των ψηλών. Οι δυνατές «μονομαχίες» ήταν πολλές κάτω από τα καλάθια είτε σε προσπάθειες για σουτ, είτε στη διεκδίκηση των ριμπάουντ και με την «ανοχή» της διαιτησίας κάποια φάουλ που δικαιούνταν οι ψηλοί του Απόλλωνα δεν ήρθαν ποτέ. Με ισορροπημένο το β’ δεκάλεπτο οι «γηπεδούχοι» έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι με 24-19.
Στην επανάληψη οι «φιλοξενούμενοι» θα μπορούσαν να είχαν ανατρέψει την διαφορά των πέντε πόντων του ημιχρόνου εάν είχαν βελτιώσει την εικόνα τους στον τομέα των ριμπάουντ και στα ποσοστά ευστοχία από μέση και κοντινή απόσταση. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και οι παίκτες του ΑΠΣ Μάνης που κράτησαν σταθερή την απόδοσή τους στο γ’ δεκάλεπτο δεν δυσκολεύτηκαν να ξεφύγουν στο σκορ ακόμη και με 15 πόντους (39-24). Μην έχοντας πλέον τίποτα να χάσουν οι παίκτες του Βελισάριου Τσαμακλή στο τέταρτο δεκάλεπτο μπήκαν δυνατά στην άμυνα και με πίεση στο μισό γήπεδο, κατάφεραν να δημιουργήσουν προβλήματα στους «γηπεδούχους» που κατάφεραν στην τελευταία περίοδο να πετύχουν ένα καλάθι με Δ. Καλαντώνη και δύο ακόμη πόντους από βολές. Αν είχε ο Απόλλωνας αποφύγει ένα-δύο αβίαστα λάθη μετά από κλεψίματα και είχε ευστοχήσει σε δύο-τρία σουτ κοντά στο καλάθι με τους ψηλούς, η διαφορά στο τελικό σκορ θα μπορούσε να ήταν αρκετά μικρότερη.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-6 (Α’), 24-19 (Β’), 39-24 (Γ’), 43-33 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κούτρος – Τσάκωνας.
ΑΠΣ ΜΑΝΗΣ (Στρατάκος): Καλαντώνης Μ., Κωνσταντινάκος 1, Κοιλάκος 6, Καλαποθαράκος Αν., Γλετζάκος 10(1), Μπαίζος 2, Καλαποθαράκος Πετρ., Καλαντώνης 1, Λεβάντης, Τσατσουλής 13, Ανδρείκος 3(1), Καλαντώνης Γρ. 7.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσαμακλής): Αλεξόπουλος 9(1), Μάλλιος, Μοράκης, Νασιόπουλος, Αλικάκος 12, Λέλες 8, Αγρότης 4, Χουζούρης, Σταυρόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: