Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

Νίκη «οκτώ μποφόρ»

Μετά την ήττα στο φινάλε της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ’ τοπικής κατηγορίας ο Απόλλωνας Τρίπολης ήθελε νίκη και μόνο νίκη στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής με τον Α.Π.Σ.Μάνης στον Πύργου Δυρού προκειμένου να μπει σε τροχιά ανόδου που αποτελεί και πρωταρχικό στόχο της ομάδας φέτος. Η επικράτηση τελικά ήρθε με διαφορά 9 πόντων, κάτω όμως από αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς οι άνεμοι που επικρατούσαν στη διάρκεια της αναμέτρησης δημιουργούσαν πολύ μεγάλο πρόβλημα στους παίκτες των δύο ομάδων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ματς τελείωσε με το τελικό 14-23, κι αυτό μπορεί να δείξει ως ένα βαθμό την κατάσταση που επικρατούσε στο γήπεδο.

Αγωνιστικά οι παίκτες των δύο ομάδων αδυνατούσαν να σκοράρουν από μέση και μακρινή απόσταση καθώς ο αέρας επηρέαζε συνέχεια την πορεία της μπάλας. Βλέποντας οι δύο ομάδες ότι καλάθι δεν μπορεί να μπει ούτε με «αίτηση», έδωσαν βάρος στην άμυνα με κλειστές άμυνες ζώνης, με τις μάχες να δίνονται κατά κόρον μέσα στη ρακέτα. Σ’ αυτό το τομέα οι φιλοξενούμενοι υπερείχαν καθώς οι παίκτες του Απόλλωνα μάζεψαν συνολικά 25 ριμπάουντ έναντι 15 των «γηπεδούχων». Μοναδικός παίκτης που πάλευε για τη Μάνη κάτω από τα καλάθια χωρίς όμως να βοηθήσει ουσιαστικά ήταν ο Κωνσταντινάκος.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με πολλές κυρίως «μονομαχίες» εντός αγωνιστικού χώρου με τους παίκτες του Απόλλωνα να δυσκολεύονται περισσότερο να προσαρμοστούν στις συνθήκες του αγώνα και συγκριμένα τον πολύ δυνατό αέρα που επικρατούσε. Έτσι το πρώτο δεκάλεπτο βρήκε τη Μάνη να προηγείται με 7-3. Στο β’ δεκάλεπτο όμως το σκηνικό άλλαξε άρδην με τους Αρκάδες να μπαίνουν αποφασιστικοί και με ένα 2-12 να μπαίνουν μπροστά στο σκορ, κλείνοντας το ημίχρονο με 9-15.
Η υπεροχή συνεχίστηκε και στη διάρκεια του γ’ δεκαλέπτου καθώς οι παίκτες του Γιάννη Σμυρνιώτης ήταν αποφασισμένοι να φύγουν από την περιοχή της Αρεόπολης με το πρώτο ροζ φύλλο αγώνος στην ιστορία του συλλόγου. Το τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε πλέον αγγαρεία και για τους δύο συλλόγους αφού μόνο μπάσκετ δεν παιζόταν, ενώ το σφύριγμα της λήξης βρήκε το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 14-23.

Αμυντικά ο Απόλλωνας Τρίπολης είχε υπεροχή με πάθος σε πολλές μονομαχίες περιορίζοντας το μεγάλο ατού της Μάνης (Κωνσταντινάκο), ενώ παράλληλα αρκετές ήταν οι «κλεμμένες μπάλες» (συνολικά 13) που έδωσαν νέες επιθέσεις στους «ερυθρόλευκους». Τα ποσοστά σε κάθε περίπτωση αποτελούν συνώνυμα των κακών συνθηκών στη διάρκεια της αναμέτρησης. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε βολή παίκτη του Απόλλωνα η μπάλα με πορεία προς το καλάθι λόγω του αέρα άλλαξε πορεία και δεν βρήκε καθόλου το στεφάνι (airball), ενώ ανάλογη τύχη είχαν και τα περισσότερα σουτ τριών πόντων που εκτέλεσαν οι δύο ομάδες (συνολικά 2/13).

Για τον Απόλλωνα Τρίπολης ξεχώρισαν οι Καρμιράντζος και Ζευκιλής, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά αγωνίστηκαν οι Γιάννης Αθανασιάδης που βοήθησε πολύ οργανωτικά την ομάδα κάτω από αυτές τις συνθήκες, αλλά και ο Κώστας Αγρότης που στη διάρκεια της αναμέτρησης μάζεψε 7 ριμπάουντ. Για τους «γηπεδούχους» τις μάχες κάτω από τα καλάθια έδινε μόνος του ο Κωνσταντινάκος, χωρίς να έχει ουσιαστική συμπαράσταση κάποιου άλλου συμπαίκτη του.

Α.Π.Σ. ΜΑΝΗΣ (Στρατάκος): Γεωργιτσογιάννης, Καλαποθαράκος 2, Καλαντώνης, Λεωντακιανάκος 2, Στρατάκος 3, Κωνσταντινάκος 5, Κατσιώρχης, Ανδρεάκος 2.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παπαχαραλάμπους): Γιαννουλόπουλος, Καρμιράντζος 3, Αθανασιάδης 4 (1/5τρ, 4ρ, 1κλ), Κατεγιάννης, Λέλες, Αγρότης 3 (1/6β, 1/12δ, 7ρ, 2ασ), Τσουγκ/νης 5 (3/8β, 1/4δ, 5ρ, 5κλ), Ζευκιλής 5 (3/3δ, 1ρ, 3κλ), Χαραλαμπόπουλος Ν. 2 (3ρ, 2κλ), Γεωργακάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: