Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ήττα στις λεπτομέρειες

Στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ τοπικής κατηγορίας, ο Απόλλωνας Τρίπολης ταξίδεψε το περασμένο Σάββατο στο Δαφνί Λακωνίας όπου και αντιμετώπισε την τοπικής ομάδα του ΓΣ Ολυμπιάδας. Το ματς θεωρητικά αποτελούσε το δυσκολότερο εκ των δύο προηγούμενων, αφού η ομάδα της Λακωνίας βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αήττητη. Η δυσκολία όμως που προέκυψε και για τις δύο ομάδες της αναμέτρησης ήταν ο άστατος καιρός και η ασθενής βροχή που έπεσε στη διάρκεια της αναμέτρησης βρέχοντας το τερέν του ανοιχτού γηπέδου, προκαλώντας πολλά προβλήματα στους παίκτες των δύο ομάδων. Ο αγωνιστικός χώρος σε πολλά σημεία γλιστρούσε επικίνδυνα με αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές πτώσεις στη διάρκεια του παιχνιδιού ευτυχώς χωρίς απρόοπτα.

Συνεχές προβάδισμα οι «γηπεδούχοι»…
Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Απόλλωνα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με πάθος και διάθεση να κερδίσουν το παιχνίδι, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα όσον αφορά τον τομέα του σκοραρίσματος καθώς τα ποσοστά ευστοχίας για τους Αρκάδες ήταν χαμηλά. Αυτό το γεγονός έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες της Ολυμπιάδας να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, κάτι το οποίο κατάφεραν να διατηρήσουν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Είναι γεγονός ότι ο Απόλλωνας μπήκε δυνατό στο τελευταίο δεκάλεπτο και κατάφερε να ισοφαρίσει λίγα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης, όμως η νίκη έστω και στις λεπτομέρειες πήγε στα χέρια της ομάδας του Δαφνίου.

Αδυναμίες στην άμυνα…
Για ένα ακόμη παιχνίδι (αντίστοιχο μ’ αυτό της πρεμιέρας) οι παίκτες του συλλόγου της Τρίπολης είχαν αρκετά προβλήματα στον αμυντικό τομέα. Η άμυνα ζώνης στα τρία δεκάλεπτα αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αποτελεσματική από τη στιγμή που τα κενά που δημιουργήθηκαν επέτρεψαν στο βασικό ατού της Ολυμπιάδας (Παναγιωταράκος) να πετύχει 19 από τους 43 πόντους της ομάδας του. Την ίδια ώρα οι αδυναμίες φάνηκαν και στην περιφέρεια όπου οι «γηπεδούχοι» κατάφεραν να ευστοχήσουν σε έξι συνολικά τρίποντα σε κρίσιμα σημεία. Στο τέταρτο δεκάλεπτο o Απόλλωνας γύρισε την άμυνα σε “man to man” με αποτέλεσμα το επί μέρους σκορ στο τέταρτο δεκάλεπτο να διαμορφωθεί στο 9-15. Δεν αρκούσε όμως για την επίτευξη της σημαντικής νίκης καλή άμυνα της τελευταίας περιόδου.

Αισιοδοξία εν όψει β’ γύρου…
Ο τεχνικός του Απόλλωνα Τρίπολης και οι παίκτες και σ’ αυτό το παιχνίδι εντόπισαν τα λάθη που έγιναν απέναντι σε μία ομάδα η οποία μπορεί να παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα, αλλά την ίδια ώρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί άτρωτη. Το γεγονός επίσης ότι η ήττα προέκυψε με πολύ μικρή διαφορά αφήνει πολλά περιθώρια για θετικό αποτέλεσμα στο επαναληπτικό παιχνίδι, εφ όσον υπάρξει βελτίωση στην άμυνα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαμπάς – Χριστοδουλόπουλος.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 10-7 (Α’), 21-14 (Β’), 34-25 (Γ’), 43-40 (Δ’).
ΓΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΔΑΦΝΙΟΥ (Κατσούλης): Παναγιωταράκος 19(1), Τσαρουχάς 1, Νταλιάνης Ν. 10(2), Οικονόμου 9(3), Ασημακόπουλος 2, Χριστοφιλάκης 2, Νικολόπουλος.
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παπαχαραλάμπους): Τσαρουχάς, Γιαννουλόπουλος 4, Καρμιράντζος 3(1), Συρεγγελας-Αθανασιάδης 5, Κατεγιάννης, Λέλες 4, Αγρότης 7(1), Τσουγκριάνης 14, Ζευκιλής 3, Χαραλαμπόπυολος Ν., Γεωργακάκος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά η ομάδα έχει τις δυνατότητες να ανέβει, αρκεί οι παίκτες να πιστέψουν στις δυνατότητές τους!
Καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα!!!