Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

Ήττα στο ντέρμπι από τους Δρομείς

Εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα της γ’ κατηγορίας ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, με τον όμιλο Αρκαδίας να επιφυλάσσει αρκετά ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σ’ αυτές τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών η αναμέτρηση μεταξύ Απόλλωνα και Δρομέων αποτελούσε ντέρμπι, αν κρίνει κανείς ότι «συγκρούονταν» οι δύο αήττητες μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο ομάδες του ομίλου. Από τη μία το φαβορί της κατηγορίας όπως χαρακτηρίστηκε η ομάδα του Δρομέα από την αρχή της σεζόν και από την άλλη ο Απόλλωνας που φιλοδοξούσε δεύτερο χρόνο στην κατηγορία να κάνει την υπέρβαση. Το ματς αποδείχθηκε ντέρμπι για περίπου ένα ημίχρονο. Από εκεί και πέρα η αστοχία των τυπικά γηπεδούχων τους πρόδωσε σε τέτοιο βαθμό ώστε να το εκμεταλλευτεί ο Δρομέας, να δημιουργήσει μία σημαντική διαφορά την οποία και κράτησε μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, κάνοντας ένα πολύ ουσιαστικό βήμα για την πρόκριση στην Β’ φάση και κατ’ επέκταση στη διεκδίκηση της ανόδου.

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού επιφύλαξε πολύ πάθος και δύναμη και από τις δύο ομάδες που προσπάθησαν να κλέψουν μπάλες ή να παίξουν δυνατή καθαρή άμυνα και να βγουν στην επίθεση με στόχο να δημιουργήσουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Η αστοχία όμως ήταν χαρακτηριστική και από τις δύο πλευρές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου το σκορ διαμορφώθηκε στο 9-10, ενώ στα μισά περίπου της πρώτης περιόδου το σκορ ήταν 5-4. Σ’ αυτό το διάστημα οι δύο ομάδες ήταν φορτισμένες και από την πίεση του ματς, αφού ήταν δεδομένη η σπουδαιότητα αυτής της αναμέτρησης και ήταν λογικό να επηρεάσει τους παίκτες των δύο ομάδων. Με βολές κυρίως σ’ αυτό το διάστημα σκόραρε ο Απόλλωνας την ίδια ώρα που οι Δρομείς βασίζοντας στους Καρδαρά και Μπαζιωτάκη.
Το ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου ήταν κακό για τους «ερυθρόλευκους» καθώς οι Δρομείς με ένα επί μέρους σερί 2-11, κατάφεραν να σημειώσουν την πολυπόθητη διαφορά που τόσο πολύ έψαχναν αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν στο α’ δεκάλεπτο. Το 11-21 ήταν αρκετό για να ανεβάσει τη διάθεση των παικτών του Ηλία Μπαλή, τη στιγμή που οι παίκτες του Απόλλωνα παρέμειναν πιεσμένοι από την εξέλιξη του ματς παραμένοντας σε άσχημα ποσοστά ευστοχίας. Σ’ αυτό το χρονικό διάστημα κάποια σουτ για τους Δρομείς από μέση και μακρινή απόσταση ήταν αυτά που δημιούργησαν αυτό το προβάδισμα για τους τυπικά «φιλοξενούμενους». Ακόμη και έτσι όμως το σκορ του ημιχρόνου (15-24) διατηρήθηκε σε αρκετά χαμηλά επίπεδα με την άμυνα των δύο ομάδων να «κυριαρχεί» στο παιχνίδι, αλλά η χαρακτηριστική αστοχία του Απόλλων να είναι ο βασικός λόγος που τον έφερε στη θέση του «κυνηγού» στο σκορ.
Με την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο για την επανάληψη οι Δρομείς όντας σε καλύτερη διάθεση εξαιτίας του προβαδίσματος στο σκορ, μπήκαν δυνατά στο ματς και παρά την πίεση που δέχθηκαν από τους παίκτες της Πανδώρας Τασουλή, βρήκαν τις λύσεις κυρίως με τους Παπαχαραλάμπους και Καρδαρά στο να διατηρήσουν το προβάδισμα υπέρ τους. Επιπλέον τα άσχημα ποσοστά του Απόλλωνα επέτρεψαν στους Δρομείς να αυξήσουν και τη διαφορά σε ακόμη πιο ασφαλή επίπεδα στη διάρκεια τους γ’ δεκαλέπτου, καθώς και στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Κάπου εκεί η ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρους των παικτών του Ηλία Μπαλή που έβρισκαν λύσεις με ψυχραιμία και κατάφερναν να ευστοχήσουν σε προσπάθειες που τους οδηγούσαν εκ του ασφαλούς σε μία σπουδαία επικράτηση. Με το τέλος της αναμέτρησης επικράτησαν ανάμεικτα συναισθήματα καθώς από τη μία πλευρά πραγματοποιούνταν ένα μεγάλο βήμα ανόδου, ενώ από την άλλη μία κακή εμφάνιση φαίνεται ότι στοιχίζει ακριβά μία ολόκληρη χρονιά.
Από την πλευρά των νικητών αρκετοί παίκτες ξεχώρισαν με τους Παπαχαραλάμπους, Γεννιά, Καρδαρά και Μπαζιωτάκη να ξεχωρίζουν ελαφρώς από τους άλλους στην επίθεση, αλλά τους υπόλοιπους να δίνουν σπουδαία συνεισφορά σε διάφορους τομείς. Από την πλευρά του Απόλλωνα οι Αλικάκος και Σιάλαρης «πάλεψαν» μόνοι στην επίθεση και τους Σταυρόπουλο, Δημητρόπουλο να «παλεύουν» κυρίως αμυντικά κάτω από τα καλάθια, χωρίς αυτό να είναι αρκετό για το θετικό αποτέλεσμα.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΣΥΛΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ 41-57
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-10 (Α’), 15-24 (Β’), 26-41 (Γ’), 41-57 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιότσιος – Βασιλόπουλος
ΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή Π.): Λέλες, Αλεξόπουλος 5(1), Μάλλιος, Αθανασιάδης, Σιάλαρης 11, Καρμιράντζος 2, Αλικάκος 16(1), Δημητρόπουλος, Τσαρουχάς, Αγρότης 2, Σταυρόπουλος 2.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Μπαλής Ηλ.): Σπυρόπουλος, Παπαχαραλάμπους 13(1), Γεννιάς 8(2), Καρδαράς 9, Μπαζιωτάκης 8, Μπερτζελέτος 4, Βαλτάς 3(1), Λαμπράκος 6, Σαλτής 2, Παπαδόπουλος 4, Καραγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: