Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Προβλημάτισε με την εμφάνιση του

Το πρώτο ματς από τα δύο της τέταρτης αγωνιστικής για τον όμιλο Αρκαδίας-Λακωνίας της γ’ κατηγορίας μπάσκετ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης, εκεί όπου ο Απόλλωνας Τρίπολης, υποδέχθηκε την ομάδα του Α.Ο.Κροκεών. Μπορεί λοιπόν η ομάδα της Λακωνίας να μην έχει καταφέρει ακόμη να σημειώσει νίκη στο πρωτάθλημα, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν θα ερχόταν στην Τρίπολη για να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα και όπως αποδείχθηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης παρά λίγο να τα καταφέρει. Ο Απόλλωνας εμφανίστηκε στο γήπεδο κατώτερος του αναμενομένου και με κακή συγκέντρωση στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του ματς (με εξαίρεση τα μισά περίπου του ματς όπου ξέφυγε με 12-14 πόντους), να αποκτήσει σαφές προβάδισμα ασφαλείας.

Το ξεκίνημα της αναμέτρησης ήταν κακό επιθετικά για τις δύο ομάδες με τις «μάχες» να επικεντρώνονται κυρίως στην άμυνα όπου κυριαρχούσε το πάθος για το ριμπάουντ. Αρνητικό βέβαια στοιχείο οι 17 πόντοι σε όλη τη διάρκεια της πρώτης περιόδου. Μάλιστα με το ξεκίνημα του β’ δεκαλέπτου οι Κροκεές βρέθηκαν να προηγούνται και με 9-12 στο ματς. Από εκείνο το σημείο όμως και ύστερα ο Απόλλωνας ανέκαμψε, βρήκε ρυθμό και κατάφερε να μετουσιώσει τις καλές άμυνες και τα αμυντικά ριμπάουντ που πήρε σε συνεχείς πόντους, οι οποίοι του επέτρεψαν να ανακτήσει το προβάδισμα και να δημιουργήσει μία μικρή αλλά πολύτιμη διαφορά στο σκορ. Σίγουρα στη συνέχεια μπορεί οι παίκτες της Πανδώρας Τασουλή να μην είχαν την απόδοση που θα ήθελαν έτσι ώστε να δημιουργήσει κάποια καλή διαφορά, αλλά εύκολα ή δύσκολα δεν επέτρεψαν στους «φιλοξενούμενους» να πάρουν προβάδισμα και πάλι στο σκορ μέχρι το τέλος του ματς. Το καλύτερο που κατάφεραν οι παίκτες του κ. Κοστιάντου ήταν απλά να μειώσουν στους 4 πόντους δύο λεπτά περίπου πριν το φινάλε χωρίς όμως συνέχεια.
Στην επανάληψη οι «γηπεδούχοι» έχοντας προβάδισμα στο σκορ προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους και τα κατάφεραν κατά διαστήματα με κάποιες λύσεις τόσο από την περιφέρεια όσο και από τα κερδισμένα φάουλ και τις εύστοχες βολές κυρίως στο φινάλε της αναμέτρησης. Από την πλευρά των «γηπεδούχων» θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν περισσότερο αμυντικά σε αντίθεση με την επίθεση όπου η απόδοση όλων ήταν μέτρια και απλά τους Αλικάκο, Σιάλαρη, Αγρότη, Δελή Δ. και Αλεξόπουλο να «τραβούν» την ομάδα σ’ αυτόν τον τομέα. Οι απουσίες τέλος για την ομάδα της Τρίπολης ήταν αρκετές (δεν ήταν στη διάθεση της Πανδώρας Τασουλή οι Σταυρόπουλος, Δημητρόπουλος, Κούνας και Μάλλιος), χωρίς αυτό να αποτελεί δικαιολογία για την εμφάνιση των Αρκάδων.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΟ ΚΡΟΚΕΩΝ 56-49
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 9-8 (Α’), 23-15 (Β’), 42-34 (Γ’), 56-49 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παλέγκας - Καρούνης
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή): Αγρότης 6 (3/10δ, 11ρ, 2τ, 4λ), Αλεξόπουλος 20 (8/10β, 4/10δ, 2/6τρ, 2ρ, 2λ), Καρμιράντζος (8ρ, 4λ), Αθανασιάδης (3ρ, 1κλ, 6λ), Παναγιωτόπουλος, Δελής Δ. 7 (2/5τρ, 2λ), Αλικάκος 11 (4/9δ, 1/2τρ, 6ρ), Σιάλαρης 11 (3/5δ, 1/1τρ, 13ρ, 3κλ, 2ας, 1τ, 1λ), Τσαρουχάς, Χαραλαμπόπουλος 1, Γεωργακάκος (3ρ).
Α.Ο.ΚΡΟΚΕΩΝ (Κοστιάντος): Νικολούδης, Μαχαίρας 2, Σμπυράκος 6, Κέκερης Ι. 5, Κέκερης Δ. 22(3), Θεοδοσάκος 2, Βενολιάς 7(1), Τσολομύτης 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: