Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ήττα και δεύτερη θέση στο όμιλο Αρκαδίας

Με ήττα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του στην Α’ φάση του πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας μπάσκετ, ο Απόλλωνας Τρίπολης. Πιο αναλυτικά η ομάδα της Πανδώρας Τασουλή στην 6η αγωνιστική επί του Δρομέα Τρίπολης, δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα από τον πρωτοπόρο και «προδομένη» από τα αμυντικά λάθη του β’ ημιχρόνου, ηττήθηκε με 76-55 Μπορεί στη διάρκεια του Α’ ημιχρόνου οι δύο ομάδες να βρίσκονταν κοντά στο σκορ, ωστόσο οι νικητές στην επανάληψη εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη του Απόλλωνα στην περιφέρεια και με εύστοχα τρίποντα κατάφεραν να φτάσουν στην επικράτηση.
Αναλυτικότερα το ξεκίνημα της αναμέτρησης βρήκε τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να καταφέρουν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Κάτι τέτοιο κατάφερε ο Σύλλογος Δρομέων που ξέφυγε κάποια στιγμή με +8 πόντους του αντιπάλου του. Προς το φινάλε της α’ περιόδου όμως ήρθε η αντίδραση του Απόλλωνα που με συνεχείς πόντους και καλή άμυνα, κατάφερε να γυρίσει το σκορ και μάλιστα να βρεθεί να προηγείται στο τέλος του α’ δεκαλέπτου με 22-24. Στη συνέχεια το ματς βρήκε τις δύο ομάδες κοντά στο σκορ για περίπου πέντε λεπτά, μέχρι τα μισά περίπου του β’ δεκαλέπτου. Κάπου εκεί όμως ο Δρομείς με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Τάκη Παπαχαραλάμπους, εκμεταλλεύτηκε τις άστοχες επιθέσεις και τα λάθη των αντιπάλων και έφτασε σε σημείο να ανακτά εκ νέου μία μικρή, αλλά σημαντική διαφορά η οποία έφτασε κοντά σε διψήφιο νούμερο και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με σκορ 40-31.
Στην επανάληψη οι παίκτες του Απόλλωνα προσπάθησαν να αντιδράσουν και τα κατάφεραν για πολύ λίγο, αφού μετά το πρώτο τρίλεπτο οι Δρομείς άρχισαν να ανεβάζουν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο, καθώς τα λάθη στην άμυνα ζώνης του Απόλλωνα έδιναν αμαρκάριστα σουτ από την περιφέρεια στους παίκτες του Δρομέα. Σουτ που στην πλειοψηφία τους πήραν οι Γεννιάς και Παπαχαραλάμπους και ουσιαστικά «σκότωσαν» την άμυνα του Απόλλωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γεννιάς σημείωσε συνολικά οκτώ τρίποντα εκ των οποίων τα τέσσερα συνεχόμενα στο φινάλε της αναμέτρησης, ενώ ο Παπαχαραλάμπους βρήκε το στόχο από τη γραμμή των 6,25, συνολικά 5 φορές. Το ρεσιτάλ των παικτών του Δρομέα από την περιφέρεια στο δ’ δεκάλεπτο ανέβασε σημαντικά τη διαφορά, με τους παίκτες του Απόλλωνα όσο μπορούσαν να αντιδράσουν στο φινάλε με κάποια εύστοχα καλάθια να κλείνουν το ματς στο τελικό 76-55.
Με λίγα λόγια τα 14 τρίποντα και η κακή περιφερειακή αμυντική εικόνα του Απόλλωνα ουσιαστικά ήταν οι σημαντικοί λόγοι στους οποίους ήρθε αυτή η νίκη για τους Δρομείς περισσότερο εύκολα, από έδειχνε η εξέλιξη του πρώτου ημιχρόνου. Πρόσωπα της αναμέτρησης ήταν οι Γεννιάς και Παπαχαραλάμπους οι οποίοι πέτυχαν συνολικά τους 55 από τους 76 πόντους της ομάδας τους, ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι οι δύο παίκτες του Δρομέα σημείωσαν όσους πόντους πέτυχαν όλοι οι παίκτες του Απόλλωνα στην αναμέτρηση.
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-24 (Α’), 40-31 (Β’), 59-42 (Γ’), 76-55 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κούτρος - Βασιλόπουλος
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ (Μπαλής): Καρνέζης 2, Παπαχαραλάμπους 27(5), Γεννιάς 28(8), Καρδαράς, Γρίβας 2, Δελής Ηλ., Σαλτής 3, Καραγιάννης 7(1), Σπυρόπουλος, Ξαγοράρης, Μπαζιωτάκης 5, Τσιαμούλος Βαλ. 2.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή Π.): Δελής Δ., Αλεξόπουλος 11(1), Μάλλιος 2, Συρεγγελας-Αθανασιάδης, Κατεγιάννης, Σιάλαρης 10, Αλικάκος 7(1), Δημητρόπουλος 15, Λέλες 4, Αγρότης 2, Σταυρόπουλος 4.

Δεν υπάρχουν σχόλια: