Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Νίκη στο φινάλε για Απόλλωνα

Ένα πολύ σπουδαίο ματς βάσει εξέλιξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο κλειστό γυμναστήριο της Τρίπολης, μεταξύ του ΑΟ Νεοχωρίου και του Απόλλωνα Τρίπολης. Από τη μία οι «τυπικά» γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για λόγους γοήτρου, ενώ ο Απόλλωνας ζητούσε τη νίκη που αποτελούσε «μονόδρομο» στις όποιες ελπίδες έχει για άνοδο στη β’ κατηγορία. Το ματς ήταν ντέρμπι σε όλη του τη διάρκεια, ενώ επιφύλαξε συγκλονιστικό φινάλε σε όσους επέλεξαν να παρακολουθήσουν από κοντά αυτή την αναμέτρηση, παρά το γεγονός ότι η απόδοση των δύο ομάδων κυρίως στην επίθεση δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή.
Το ξεκίνημα για τις δύο ομάδες ήταν δυνατό σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί το «χτίσιμο» ενός σημαντικού προβαδίσματος το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να δώσει άλλο «αέρα» στη ψυχολογία και απόδοση της ομάδας που θα το κατάφερνε. Ωστόσο για μία ακόμη φορά οι άμυνες είχαν την τιμητική τους με τον ΑΟ Νεοχωρίου να ξεκινάει με άμυνα ζώνης και να στηρίζεται σ’ αυτή την αμυντική τακτική για όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Την ίδια ώρα ο Απόλλωνας προτίμησε όπως κάνει σε όλα τα ματς μέχρι τώρα να παίξει man to man στην άμυνα μαρκάροντας παίκτες. Η αστοχία όμως και από τις δύο πλευρές ήταν χαρακτηριστική και το σκορ έμεινε στη διάρκεια της πρώτης περιόδου σε χαμηλά επίπεδα (7-11).
Ανάλογη πάντως ήταν η «εικόνα» της αναμέτρησης και στη διάρκεια του β’ δεκαλέπτου παρά το γεγονός ότι οι τυπικά «φιλοξενούμενοι» είχαν το μικρό προβάδισμα, προσπαθώντας στο φινάλε του α’ μέρους να ξεφύγουν στο σκορ, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Κύριοι εκφραστές σ’ αυτό το πρώτο μέρος στην επίθεση για το Νεοχώρι ήταν οι Αποστολόπουλος, Ράδης, Πετρόπουλος και Αγγελάκος, ενώ για τον Απόλλωνα οι ψηλοί και κυρίως ο Κώστας Αγρότης έπαιρναν τις περισσότερες προσπάθειες και σημείωναν κάποιους πόντους.
Στην επανάληψη ο Απόλλωνας παρότι έβρισκε αμαρκάριστα σουτ, δεν κατάφερνε να βρει στόχο, ενώ την ίδια ώρα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες και κάποιες λάθος ενέργειες στην επίθεση που έδιναν την ευκαιρία στο Νεοχώρι να εκδηλώσει νέες επιθέσεις. Παρά τα λάθη που είχαν και οι «τυπικά γηπεδούχοι» από τη στιγμή που κατάφεραν να βρίσκονται μέσα στη διεκδίκηση του ματς μέχρι και το τέλος του γ’ δεκαλέπτου και παρά το γεγονός ότι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα ήταν πίσω στο σκορ έστω και με μικρή διαφορά, στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν δεδομένο ότι θα πραγματοποιήσουν την τελική τους αντεπίθεση με στόχο να κερδίσουν το ματς.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης το μικρό προβάδισμα 2-4 πόντων για τον Απόλλωνα ήταν σαν να μην υπήρχε καν, από τη στιγμή που η αλλαγή της κατοχής της μπάλας ήταν συνεχής είτε λόγω άστοχων προσπαθειών, είτε εξαιτίας λαθών. Το Νεοχώρι είχε τα ψυχικά αποθέματα να διαχειριστεί πιο ψύχραιμα το φινάλε της αναμέτρησης και να φτάσει να περάσει μπροστά στο σκορ με 37-34. Σε εκείνο το σημείο φαίνεται πως «ξύπνησε» επιθετικά ο Αλεξόπουλος που με δεύτερο τρίποντο ισοφάρισε εκ νέου. Από εκεί και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν προς το φινάλε πόντο-πόντο, για να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν με εύστοχη βολή ο Μανθάκος δίνει προβάδισμα στο Νεοχώρι (38-37). Εκεί ήρθε ακόμη ένα εύστοχο τρίποντο και κερδισμένο φάουλ πάνω στο σουτ από τον Αλεξόπουλο για να κάνει το 38-41. Το Νεοχώρι δεν είχε πει την τελευταίο του κουβέντα και με δύο βολές του Πετρόπουλου και πολύ όμορφο καλάθι του Αποστολόπουλου κάτι λιγότερο από 30 δεύτερα πριν το τέλος έδωσε νέο προβάδισμα με 42-41. Στα 12 δεύτερα όμως πριν το φινάλε ο Αλεξόπουλος και πάλι βρήκε στόχο με νέο τρίποντο και κερδισμένο φάουλ πάνω στο σουτ, με αποτέλεσμα το δεύτερο έμμεσο «τετράποντο» σε λίγα δευτερόλεπτα να δώσει σημαντικό προβάδισμα και «αέρα» τριών πόντων στον Απόλλωνα (42-45). Το κερδισμένο φάουλ και οι χαμένες βολές από το Νεοχώρι δεν άλλαξε το τελικό σκορ στο φινάλε.
Σημαντική η παρουσία όλων των παικτών του Νεοχωρίου με κύριους εκφραστές στην επίθεση τους Αποστολόπουλο, Πετρόπουλο, Ράδη και Αγγελάκο, ενώ για τον Απόλλωνα βοήθησαν σημαντικά οι Αγρότης, Σιάλαρης, καθώς και τα playmaker Μάλλιος και Αθανασιάδης, ενώ παίκτης της τελευταίας στιγμής ο Αλεξόπουλος που ενώ είχε μείνει στους 2 πόντους σε όλο το ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο πέτυχε τους 15 από τους 17 πόντους της ομάδας του.
Α.Ο. ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 42-45
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 7-11 (Α’), 16-22 (Β’), 26-28 (Γ’), 42-45 (Δ’).
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λιότσιος – Καρούνης
Α.Ο.ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ (Τζαβάρας): Κόλλιας, Ανδριανάκος, Κατσογιάννης, Μπόγρης, Αποστολόπουλος 10, Πετρόπουλος 11(1), Δρακόπουλος, Ράδης 9(1), Αγγελάκος 7, Βερβαινιώτης 1, Μανθάκος 4.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τασουλή Π.): Τσαρουχάς, Αλεξόπουλος 17(4), Μάλλιος 3, Συρεγγελας/Αθανασιάδης 2, Λέλες 2, Δελής Δ. 3(1), Αλικάκος 4, Σιάλαρης 4, Αγρότης 10, Σταυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: